Het woord Inipi heeft drie delen; I – NI- PI en Pi betekent dat je de ceremonie met een groep doet, Het neerzetten van heilige ceremonie kan alleen door samen te werken. In 10 jaar tijd zijn er veel mensen geweest die graag hun plaats willen innemen in het organiseren, opbouwen, neerzetten en leiden van onze traditionele ceremonies. Het vraagt om focus, energie, tijd en commitment. Hieronder vind je de lieverds die jou met open armen ontvangen, begeleiden en verzorgen.

Weet dat dit team graag aangevuld wordt met jouw toewijding, mocht je de roep voelen om meer te doen dan alleen ontvangen…. wees welkom. Er zijn genoeg rollen en werkzaamheden die bij jouw passen.

 

Jeroen, Zweethutleider en Medicijnceremonieleider

Pilamaye, Wopila, Dank je wel

Als jij naar de zweethut komt maakt mij dat blij en vereerd. Dat getuigd van een vertrouwen waar ik niets anders dan dankbaar voor kan zijn. 

Wij doen traditonele Lakota Inipiceremonies en dat betekent voor jou dat je meegenomen wordt in de energie van een prachitg Native American volk en laat jou genieten van het medicijnwiel dat hen eeuwen lang geholpen heeft om de beproevingen van het leven te doorstaan.

Zelf ben ik in 2007 in aanraking gekomen met de zweethut. De zweethut zoals ik hem geef en versta is een (Lakota)medicijn. Een medicijn dat zich al eeuwen lang bewezen heeft als een manier om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken en te zorgen dat de balans hersteld wordt tussen de lichamelijke, geestelijke en emotionele aspecten van je bestaan. Tijdens de dag krijg je een uitgebreid uitleg over de werking van het medicijn wiel.

Met ruim 12 jaar ervaring kan ik niet anders doen dan buigen voor de kracht van deze ceremonie. Ik doe deze mooie traditionele inipi’s met als drijfveer; het delen omdat het mijzelf zoveel heeft gebracht.

Ik ben geen sjamaan of medicijnman. Ik ben een hollandse man en op basis van ervaring en de kracht van de stenen wil ik heel graag mensen meenemen in een veilige liefdevolle setting waar veel kan en niets moet! Slechts één doel heb ik voor ogen; ons geluk!

Onze manier van zweethutten gieten laten zich kenmerken als krachtig en uitdagend. De sessies zijn vaak korter dan de vele andere zweethut vormen die je kunt vinden in Nederland. Dit doen we omdat wij het zo hebben ontvangen via leraren en voorliggende generaties. gedurende een dag is er vaak wel een mogelijkheid om meerdere keren mee naar binnen te gaan

Met andere woorden, bij mij geen uren in de hut met een langzame opbouw maar redelijk vlot naar de kern van de zaak ( de stenen en dat wat ze je te bieden hebben). Verwacht heel veel mooie dingen en uitleg over de symboliek achter die dingen.

Probeer het gewoon

Kom eens langs op een dag dat we een hut hebben. Kom eens kijken en stel je vragen. Neem wel de spullen mee die je nodig hebt voor een hut (zie de informatie op deze site) omdat ik zeker ben dat je er in wilt zodra je er bent!

Ik kijk naar uit om je te ontmoeten en vooral om samen met jou bij de stenen te gaan zitten in wat ik noem "de cirkel van de eenvoud".

Marco, Zweethutleider, Firekeeper

Kola, Uncimalayo! ( Vriend help mij door de mist te kijken)

Als jij naar de zweethut komt maakt mij en mijn team dat blij en vereerd. Dat getuigd van een vertrouwen waar we niets anders dan dankbaar voor kunnen zijn.
Wij doen traditonele Lakota Inipiceremonies en dat betekent voor jou dat je meegenomen wordt in de energie van een prachitg Native American volk en laat jou genieten van het medicijnwiel dat hen eeuwen lang geholpen heeft om de beproevingen van het leven te doorstaan.

Zelf ben ik sinds 2013 in aanraking gekomen met de zweethut. De zweethut zoals ik hem geef en versta is een (Lakota)medicijn. Een medicijn dat zich al eeuwen lang bewezen heeft als een manier om het leven en de kwaliteit daarvan vanuit een ander perspectief te bekijken en te zorgen dat de balans hersteld wordt tussen de lichamelijke, geestelijke, sociale en emotionele aspecten van je bestaan.

Tijdens de dag krijg je een uitgebreid uitleg over de werking van het medicijn wiel.

Met ruim 7 jaar ervaring kan ik niet anders doen dan buigen voor de kracht van deze ceremonie.

Ik doe deze mooie traditionele inipi’s met als drijfveer; het verbinden, het delen, de tranen te voelen, de lach te zien dat jij je laat aanraken door de stenen.

Het mooi is dat het je iets brengt en dat je van een hoop mist naar meer helderheid kan brengen.

Van mist naar helderheid!
Mij heeft het heel veel gebracht en het is een voedende ondersteuning om mee te nemen in het dagelijkse leven vol spanning, uitdagingen en keuzes.

Ik ben een gevoelige man met het hart op de tong maar wel vanuit een groot hart.
Op basis van mijn ervaringen en de kracht van de stenen wil ik heel graag mensen meenemen in deze veilige en warme setting waar veel kan en niets moet!

Slechts één doel heb ik voor ogen; ons geluk!

Onze manier van zweethutten gieten laten zich kenmerken als krachtig en uitdagend. De sessies zijn vaak korter dan de vele andere zweethut vormen die je kunt vinden in Nederland. Dit doen we omdat wij het zo hebben ontvangen via leraren en voorliggende generaties. gedurende een dag is er vaak wel een mogelijkheid om meerdere keren mee naar binnen te gaan
Met andere woorden, bij mij geen uren in de hut met een langzame opbouw maar redelijk vlot naar de kern van de zaak ( de stenen en dat wat ze je te bieden hebben). Verwacht heel veel mooie dingen en uitleg over de symboliek achter die dingen.
Probeer het gewoon
Kom eens langs op een dag dat we een hut hebben. Kom eens kijken en stel je vragen. Neem wel de spullen mee die je nodig hebt voor een hut (zie de informatie op deze site) omdat ik zeker ben dat je er in wilt zodra je er bent!
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en vooral om samen met jouw intentie, dromen, vraag of dankbaarheid bij de stenen te gaan zitten in wat wij noemen "de cirkel van de eenvoud".

Ron, Zweethutleider, Firekeeper

I NI PI

Het huis van adem, jouw huis van jouw adem.
Hier zittend bij het vuur, waar de voeding in de vorm van hout de stenen verhit.
Om ons mee te nemen de sweatlodge in.
Daar waar grootvaders adem, de stoom die vrijkomt door het gieten van water over de hete stenen, ons iedere keer herboren laten worden.
In deze donkere ruimte waar in het midden in de baarmoeder van grootmoeder aarde, de put waarin de hete stenen liggen, de “zaadcellen” (hete stenen) worden geplaatst.
Hier begint mijn gebed die ik iedere dag leef met het passeren van de zon en de maan.
Stel het je voor als de 4 windrichtingen, voor vele ook wel het medicijnwiel genoemd.
Op dat wiel in het noorden waar de droomtijd de ziel meeneemt op reis in een eindeloze ruimte. In het donker van de nacht, waar het kouder is, daar een stap met vertrouwen zetten richting de bevruchting van het donkere en nieuwe licht.
Lopend naar het oosten en als jong kind in het nieuwe licht, of te wel het vuur van het ochtend gloren, te gaan staan en te zijn in de verstilling van deze uren uitkijkend naar de dag die gaat komen.
Daarop lopend richting het zuiden en in het volle licht, passievolle vuur, te leven. Vol in de actie, bewust van de liefde en vrij om te zijn wie je bent. Volwassen en leren je eigen leven te dragen dat meenemend in een volgende stap.
Om uit te komen bij het ondergaan van de zon in het westen. Het licht dat over de brug loopt naar het donker. Met vreugde terugkijkend naar dat wat is geweest. Laten gaan wat niet meer nodig en zo de dag, het wiel, jouw leven rond te krijgen.
Iedere dag opnieuw met het bewustzijn van het groter geheel, te zien in de vorm van de blauwe koepel en in de nacht met alle sterren.
Staand op groot moeder aarde in dankbaarheid en beseffend dat alles wat ik nodig heb er al is.

Hau mitakuye oyasin, de volgende stap

Wees welkom zoals jij bent, hier in de deze cirkel van eenvoud.
In deze dag buiten de tijd waar jij op adem kan komen…of misschien jouw adem in jouw huis kan voelen.
Je hoofd met je hart en je ziel verbinden met een groep van prachtige zielen.
Aanwezig zijn voor jezelf in een vorm die wij igluha noemen.
Dit laat zich vertalen naar;
Bij de in-ademing vanuit je bekken => act well, doe wat goed is
Bij de uit-ademing vanuit je bekken => be free, weet je vrij
En in de pauzes => carry your own, draag jezelf zoals jij bent

Tot ziens

André, Zweethutleider, Firekeeper

Jacqueline, Zweethutleider, Spaceholder, Vertrouwenspersoon, Vrouwenhutteam
Ik stel mij ook even voor, mijn naam is Jacqueline Buijze.
Ongeveer 5 jaar geleden bij de cirkel van eenvoud, was het al bij de 1e hut thuiskomen.
Thuiskomen in mijzelf, fijne mensen, uitgedaagd om uit mijn hoofd te stappen en in het 'nu' te zijn met alle elementen die er bij aanwezig zijn.
De Lakota traditie is een medicijn wat ik met respect draag en graag anderen wil laten ervaren, de eagle sweatlodge is voor mij passend en resoneert diep.
Ik werk o.a. graag met rituelen, ceremonie, keltisch jaarwiel en (vrouwen) cirkels in mijn praktijk en is verwoven in mijn dagelijkse leven.
Nu is de tijd daar dat ik de vrouwen zweethut giet samen met mijn sisters.
Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen en samen een fantastische dag te creëren.
Warme groet, Jacqueline
Denies, Spaceholder, vetrouwenspersoon, firekeeper, Vrouwenhutteam

Wapotakosaki
"alles is mogelijk vanuit het hart"Mijn naam is Denies.  In 2017 begon voor mij de bewuste reis op het pad van het hart. De ceremonies van de cirkel van eenvoud zijn krachtig in het spiegelen van het hart... Het is niet de makkelijkste weg...overgave& vertrouwen in je hart...
Mijn ervaring is dat de ceremonies je laat zijn waarvan je dacht dat het niet bestond of niet mogelijk was.
De reis van het hart gaat veel verder dan je kan bedenken. Voor mij is het leven een wonder..vol magie zodra je overgeeft aan dat wat groter is dan dat je denkt en leeft vanuit hart & ziel.
Alles is mogelijk waar het hart kloptWapotakosaki, pilamaye
Diepe buiging voor het leven op moeder aarde
Karin, (met Sabbatical), Spaceholder, Vertrouwenpersoon, Vrouwenhutteam

Wouter, Firekeeper, Spaceholder, Hardewerker

Aho mitakuye oyasin ( we zijn allen één)

Mijn naam is Wouter, al weer sinds 2017 betrokken bij Zweethut Zeeland.

Net zoals iedereen, vond ik de 1e keer heel erg spannend. Op die eerste dag vond ik 1 hut al genoeg. Na 6 weken dacht ik bij mezelf: “moet ik mijn eerste hut zo laten of zal ik het nog een herkansing geven”. Dat laatste heb ik dus gedaan, met al wat kennis hoe het de 1e keer was. Die 2e keer werd mij gelijk gevraagd of ik mee wilde helpen met het hout. Iedereen was aardig, ik werd gelijk opgenomen in de groep, ik had het gevoel dat ik al een (bescheiden) bijdrage kon leveren om het een mooie dag te laten worden. Dat is ook zeker gelukt.

Ik kwam steeds vaker bij de zweethut, en begon mij te interesseren in de liederen, die in het Lakota gezongen worden, mee te neuriën. Later kwamen de woorden er bij. Om een lang verhaal in te korten, ik heb de kunst van het vuur hoeden geleerd, wat elke keer anders en uitdagend is. Als de stenen roodgloeiend naar de hut gebracht worden, geeft dat een goed gevoel. Daarnaast met het vaste team de nieuwe gasten verwelkomen en zorgen dat hij/zij een mooie dag beleeft (en ook weer terugkomt).

Elke keer als ik weer op het terrein op wandel, vervalt alles wat in die grote “boze” buitenwereld gebeurt. Het is me time. Tijd voor jezelf aan jezelf. En als dat gebeurt met mijn extended family, is het gevoel van thuiskomen. De dag vliegt meestal voorbij. En geloof me, soms duren die 2 weken tot de volgende ceremonie veeeeel te lang. Waarom ik dan zo graag daar kom? Het geeft mij rust, inzicht en geloven in jezelf, want je doet t ook voor jezelf. Het heeft mij geleerd om vooruit te kijken, de geschiedenis kan je
toch niet meer veranderen, alleen van leren. Enthousiast geworden? Geef jezelf dit mooie kado. Het heeft mij veel gebracht.

Adrienne, Spaceholder, Firekeeper, Vrouwenhutteam

Henny, Spaceholder, Firekeeper, Vrouwenhutteam
Mijn naam is Henny.
Sinds 2019 ben ik verbonden met de zweethut ceremonies van de cirkel van eenvoud.
De eerste kennismaking met de zweethut ceremonie en het medicijnwiel van de lakota raakte mij.
De inipi ceremonies brengen mij dichter bij de kern van mijn bestaan.Wat leeft er in mij. Wat mag gezien en gehoord worden, waar mag ik afstand van doen, waar mag ik voor buigen, en waar mag ik voor gaan staan.
Ik ben blij dat doormiddel van de vrouwenzweethut ceremonies ik mijn kennis hierover mag delen en verbreden met andere vrouwen.
Weet dat je welkom ben!
Mitakuye Oyasin
Marloes, Spaceholder, Hardewerker

Voel je welkom kennis te maken met een Inipi Zweethut Ceremonie.

Het is een dag die je ècht een keer wilt beleven. Een dag, buiten in de natuur, op een prachtige plek in de polder, omringd door bomen en genieten van alles dat is.

Een cadeau aan jezelf!
Even geen drukte en stress van alledag, maar gewoon even 'zijn'.

In de tipi komt iedereen als groep tezamen.
De ceremonie begint met het leggen van de stenen op een bed van hout waarna een groot vuur wordt ontstoken.

Of de dag nu verloopt met regen, storm of met een stralend zonnetje.. je zult aan het einde van deze belevenis met een blij en vredig gevoel weer huiswaarts gaan. Opgeladen en met allerlei inzichten zal je je leven weer beter de fijnste richting op kunnen sturen.. weer kunnen leven vanuit je hart ♡.

Wanneer je regelmatig komt, zal het al snel helemaal vertrouwd aanvoelen bij de mensen van het team en het bewegen binnen een groep. Het is een fijne manier diepere (soms nog onbewuste) processen aan te gaan. De energie van de stenen en deze traditie van de Lakota Indianen hebben zich aan vele eeuwen bewezen als helend en daardoor kracht gevend, met als basis een gelukzalig gevoel van er helemaal mogen zijn.
Graag tot ziens bij een zweethutceremonie!